Samen met inwoners - Het inzicht en de kracht van burgers wordt maatgevend voor gemeentelijk handelen

Leefbare wijken

Leefbare wijken

Inspanning

Jaarverslag 2023

In 2023 is de input voor de Arnhemse Leefbare Wijken Monitor opnieuw geïnventariseerd. Hiervoor is stadsbreed een enquête uitgezet zodat deze gegevens er toe zullen leiden dat begin 2024 de informatie uit de monitor weer actueel is. Op basis van de signalen uit de monitor zijn weer (nieuwe) interventies denkbaar, passend bij de verschillende wijken van Arnhem.

Begroting 2023

Om achteruitgang in wijken tijdig te kunnen signaleren en dus tijdig op ontwikkelingen in te springen, is behoefte aan continue monitoring van alle Arnhemse wijken als uitvloeisel van de motie ‘Voorkomen stadsvernieuwing 4.0’. De monitor is in 2022 uitgevoerd in alle Arnhemse wijken. Dit betekent concreet dat we niet alleen kijken naar de genoemde preventiewijken maar dat we alle wijken in Arnhem betrekken. Achteruitgang meten werkt alleen maar als we ook trends kunnen signaleren. Op het terrein van veiligheid werken we momenteel bijvoorbeeld met een specifiek dashboard om gegevens over overlast te monitoren.

We werken verder aan een set interventies die stadsbreed inzetbaar zijn, waarbij de vorm en uitvoering kan verschillen, omdat per buurt wordt gedaan wat nodig en passend is. Naast de aanpak van bestaande problemen willen we ook voorkomen dat de kwetsbaarheid van wijken en bewoners toeneemt. Daarom wordt er ingezet op kansengelijkheid, preventie en het doorbreken van generatiepatronen bij sociale problematiek. Met het programma Kansrijk Opgroeien wordt het perspectief van kinderen en jongeren (0-27 jaar) vergroot en wordt de sociale omgeving van deze kinderen en jongeren versterkt (onder andere ouders en verzorgers). Dit doen we vanuit de gedachte 'It takes a village to raise a child'.

Deze pagina is gebouwd op 04/24/2024 13:47:11 met de export van 04/24/2024 13:23:29